Kurser

”Labradoren behöver rätt mycket motion, men framför allt behöver den aktiveras och få meningsfulla uppgifter. Det kan vara att apportera på jakt, apportera dummies, personsöka, viltspåra, träna lydnad eller till exempel söka kantareller i skogen. Det viktiga är att den får använda huvudet”

Texten ovan är hämtad från Svenska kennelklubbens Hundrasguiden. Vi hoppas våra kurser kan erbjuda er grunden till ert kommande arbete och att ni samtidigt får en rolig aktivering med er hund.

Anmälan
Vi kommer att presentera de olika kurserna allteftersom de blir klara.
Anmälan är bindande. Så fort man har betalt kursen har man en garanterad plats. Avbokning av våra ordinarie kurser senast 1 vecka innan kursstart och för våra specialkurser 2 veckor innan kursstart. Sker avbokning senare än så får man inte tillbaka kursavgiften. Om du eller din hund blir skadade får ni självklart pengarna tillbaka mot uppvisande av läkar/veterinärintyg.

Anmälan sker till utbildningsansvarige på mail: labvastkurs@gmail.com
Anmälan skall innehålla:
-Kursens namn (skriv gärna detta i ämnesfältet)
-Ditt namn, telefonnummer, adress och personnummer (personnummer är till studiefrämjandet)
-Hundens namn och ålder
-Medlemsnumret

Betalningen gör ni genom att betala in halva kurskostnaden till LabVäst´s Postgiro 602855-9 och resterande halva betalar ni kontant till instruktören vid första tillfället.
Var noga med att skriva ditt namn på inbetalningen!

Våra kurser sker i samarbete med Studiefrämjandet

Kursprogram våren 2018

Valpkurs 1 – april

Vårens första valpkurs startar i april och är för dig som har valp mellan 3- ca 6 månader. På kursen kommer det ingå kontaktövningar, sitt, ligg, stanna kvar och miljöträning. Det kommer också bli ett smakprov på både jaktapportering och viltspår.
När: onsdagar med start i april, 4/4, 11/4, 18/4, 24/4
Tid: 18.00 – 19.30
Var: Hisingen
Pris: 600 kr
Max antal deltagare: 6 valpar i åldern 3 – ca 6 mån

Valpkurs 2 – maj

Vårens andra valpkurs startar i maj och är precis likadan som valpkursen i april.  Även i denna kurs kommer det ingå kontaktövningar, sitt, ligg, stanna kvar och miljöträning. Det kommer också bli ett smakprov på både jaktapportering och viltspår.

När: onsdagar med start i maj, 2/5, 9/5, 16/5, 23/5
Tid: 18.00 – 19.30
Var: Hisingen
Pris: 600 kr
Max antal deltagare: 6 valpar i åldern 3 – ca 6 mån

Grundkurs i apportering – två helgdagar med vattenarbete, markering och sök

Kursen är en helgkurs uppdelad på två olika söndagar där de viktigaste delarna i retrieverns arbete ingår i kursen.Kursen är öppen för alla hundar från 6 månaders ålder och uppåt. Eftersom kursen är en grundkurs krävs inga förkunskaper.

Instruktör: Ing-Britt Fogelberg
Antal platser: Max 8 deltagare
Kostnad: 800 kr
Ta gärna med er fika. Ni får ett välkomstmail med vägbeskrivning och mer info av instruktören innan kursstart.

Markering och sökarbete
Temat för den första kursdagen är sök och markeringar. En retriever skall både ha en god markeringsförmåga och kunna arbeta självständigt och effektivt i ett sök.
Datum: Söndag den 13 maj
Tid: 10.00–13.30
Plats: Sollebrunn

Vattenarbete
Temat för den andra halvan av kursen är vattenarbete. De flesta labradorer älskar vatten, men det är mycket träning som behövs i och kring vattnet för en apporterande retriever. Under dagen får ni en god grund i ert fortsatta arbete.
Datum: söndag den 27 maj
Tid: 10.00–13.30
Plats: Sjön Anten i Gräfsnäs, 3 km från Sollebrunn

Apporteringskurs – inför working test

Kursen är full men sätt gärna upp dig på reservlistan. Mejla till labvastkurs@gmail.com 

I april startar en apporteringskurs för dig som är nybörjare och vill starta på working test i framtiden. På kursen går vi igenom vad som ingår i ett working test i nybörjarklass och vad du och din hund behöver kunna inför en start. Vi kommer framförallt träna markeringar och stadga på kursen.
När: torsdagar 12/4, 19/4, 26/4
Tid: 18.00 – 19.30
Var: Mölndal
Pris: 400 kr
Max antal deltagare: 10 hundar på två instruktörer

/Utbildningsansvarig Labvast